Stáže na farmě

staň se farmářem nebo farmářkou

Stáže na farmě

Stáže na farmě
Vyšší odborná škola ekologického zemědělství

Farmářská škola

Chceš se stát ekologickým farmářem nebo farmářkou? Chceš získat praktické dovednosti i teoretické znalosti ve vybraných oborech ekologického a biodynamického zemědělství? Chceš načerpat inspiraci i v zahraničí a naučit se jak založit a vést svou vlastní farmu?
Přihlaš se ke studiu na VOŠ Farmářská škola a jednou z farem, na které strávíš sezónu, může být farma Lukava.

Praxe na farmě

Studuješ střední nebo vysokou školu se zemědělským zaměřením, zajímáš se o pěstování biozeleniny, provoz rodinné farmy, chod KPZ či moderní využití koní v zemědělství a potřebuješ splnit povinnou školní praxi? Ozvi se nám a možná bude právě farma Lukava místem, kde budeš chtít svoji praxi splnit a něco se naučit:-)

zkušenosti stážistů

Z reportu 1. stážistky Aleny na Lukavě

“Za sebe můžu s klidným svědomím říct, že tahle stáž byla jedním z nejlepších rozhodnutí co jsem kdy udělala, pomohla mi vymezit směr, kterým se v blízké budoucnosti chci dát, naučila jsem se spoustu věcí – byť se považuji za holku z maloměsta, většinou praktických dovedností jsem si osvojila až na farmě…Když se na uplynulé měsíce dívám zpětně, měly pro mě vlastně dvě úrovně – jedna věc jsou činnosti, které jsem se naučila a schopnosti, které jsem získala, druhá jsou věci, které se mi nesmazatelně zapsaly do paměti, věci co Jana s Martinem řekli nebo udělali, dost možná nevědomky, a které si už s sebou ponesu napořád. Kam to bude je zatím ve hvězdách, určitě to bude cesta plná křižovatek, ale srdce mě vždycky navede tím správným směrem, srdce ve kterém mám díky stáži o 7 lidí víc.”